This shows you the differences between two versions of the page.
Next revision | Previous revision | ||
pekari_vise_nisu_obvezni_voditi_keub [2021/06/18 12:12] gasparovic created |
pekari_vise_nisu_obvezni_voditi_keub [2021/11/26 01:09] (current) |
||
---|---|---|---|
Line 1: | Line 1: | ||
**Pekari više nisu obvezni voditi KEUB** | **Pekari više nisu obvezni voditi KEUB** | ||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
+ | www.actarius.hr | ||
+ | |||
+ | info@actarius.hr | ||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
+ | Datum: 15.06.2021, Utorak | ||
+ | Autor: D.M. | ||
+ | |||
+ | Danom stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi (Nar. nov., broj 52/21.) prestao je važiti Pravilnik o proizvodnji brašna i pekarskih proizvoda (Nar. nov., br. 5/20., dalje: Pravilnik).{{ :1_pekari_vise_nisu_obvezni_voditi_keub.jpg?300|}} | ||
+ | |||
+ | U skladu s navedenim, **od 15. svibnja 2021. godine proizvođači pekarskih proizvoda (pekari) više nisu obvezni voditi Knjigu evidencije utroška brašna odnosno (KEUB) niti su proizvođači brašna (mlinari) obvezni voditi Evidenciju o proizvodnji i prometu brašna.** | ||
+ | |||
+ | Ujedno, prestaju važiti i sve druge Pravilnikom propisane odredbe i obveze što uključuje: | ||
+ | |||
+ | * određivanje minimalne količine brašna koje se mogu dobiti meljavom pšenice standardne kakvoće, raži i kukuruza | ||
+ | * određivanje najviše količine brašna utrošene za proizvodnju pojedinih pekarskih i drugih proizvoda (osim proizvoda od tijesta, finih pekarskih i srodnih proizvoda) | ||
+ | * određivanje načina dokumentiranja sljedivosti brašna i pekarskih proizvoda | ||
+ | * obvezu izvještavanja Ministarstvu poljoprivrede o sveukupnoj proizvodnji i prometu brašna na obrascu EPB | ||
+ | * podnošenje KEUB-a na ovjeru nadležnom poljoprivrednom inspektoru Državnog inspektorata u području hrane na početku godine te dostavljanje KEUB-a na uvid do kraja siječnja tekuće godine za prethodnu godinu. | ||
+ | |||
+ | |||
+ | Izvor: RRiF - Pekari više nisu obvezni voditi KEUB | ||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
+ |