User Tools

Site Tools


ukinute_odredbe_zakona_o_trgovini_o_zabrani_rada_nedjeljom_i_blagdanima

Ukinute odredbe Zakona o trgovini o zabrani rada nedjeljom i blagdanima

  • Ustavni sud ukinuo je većinu odredaba Zakona o trgovini kojim se ograničavao i/ili zabranjivao rad prodavaonica u trgovini, a ukinute odrebe prestale su važiti danom donošenja Odluke, odnosno 19, lipnja 2009.
  • Do daljnjega, trgovci mogu raditi svake nedjelje u dane blagdana, pri čemu sami određuju radno vrijeme svojih prodavaonica, vodeći pritom brigu o potrebama kupca i radnopravnoj zaštiti svojih zaposlenih radnika.
  • Ostala je važiti odredba postojećeg Zakona o trgovini prema kojoj prodavaonice mogu završiti s radom na Badnjak (24. prosinca) i Staru godinu (31. prosinca) do 14.00 sati, kao i odredba da štandovi i klupe izvan tržnica na malo za prodaju cvijeća i svijeća, kiosci za prodaju tiska, cvijeća i svijeća te specijalizirane prodavaonice za prodaju kruha i pekarskih proizvoda, tiska, cvijeća i svijeća mogu raditi na dan

Svi sveti (1. studenog) od 6.00 do 21.00 sat.

  • Odluke općina i gradova o propisivanju tjednoga radnog vremena (od ponedjeljka do subote) s mogućim rasponom radnog vremena od 6.00 do 24.00 sata i dalje ostaju na snazi

(RRIF 7/2009 str. 140)

ukinute_odredbe_zakona_o_trgovini_o_zabrani_rada_nedjeljom_i_blagdanima.txt · Last modified: 2014/09/24 06:49 (external edit)