User Tools

Site Tools


pripazite_popis_obrta_i_usluga_za_koje_je_zakonom_propisano_radno_vrijeme

Pripazite! Popis obrta i usluga za koje je zakonom propisano radno vrijeme

Obrtnici koji obavljaju navedene obrte i usluge dužni su prijaviti radno vrijeme mjerodavnom uredu. U glavnom hrvatskom gradu to znači Gradskom uredu za gospodarstvo Grada Zagreba, Odjelu za upravno-pravne poslove (u Zapoljskoj 1), a u Zagrebačkoj županiji obrti prijavljuju radno vrijeme svojim ovlaštenim uredima. Generalno, radno vrijeme propisano je za ugostiteljske objekte i prodavaonice na malo.

Pregled takvih obrta može varirati od grada do grada i od županije do županije, a mi ćemo ilustracije radi navesti one za koje je zakonom propisano radno vrijeme u Gradu Zagrebu. U njih spadaju:

- proizvodnja i popravak kovčega, torbi i ručnih torbica - proizvodnja obuće po narudžbi, popravak obuće - popravak satova - popravak naočala - popravak nakita i srodnih proizvoda od plemenitih metala - brza izrada ključeva - održavanje i popravak motornih vozila - protektiranje vanjskih guma - fotokopiranje - iznajmljivanje videokaseta, ploča i slično.

Prijavite se mjerodavnom uredu

Osim tih, tu su još i:

- cvjećarsko-aranžerske usluge - djelatnost zabavnih igara, zabavnih parkova i sl. - pranje i kemijsko čišćenje tekstila - frizerski saloni - putničke agencije.

Obrtnici koji obavljaju navedene obrte i usluge dužni su prijaviti radno vrijeme mjerodavnom uredu. U metropoli to znači Gradskom uredu za gospodarstvo Grada Zagreba, Odjelu za upravno-pravne poslove (u Zapoljskoj 1), a u Zagrebačkoj županiji obrti prijavljuju radno vrijeme svojim ovlaštenim uredima.

pripazite_popis_obrta_i_usluga_za_koje_je_zakonom_propisano_radno_vrijeme.txt · Last modified: 2014/09/24 06:49 (external edit)