User Tools

Site Tools


pismo_namjere_sto_je_i_kako_izgleda

Pismo namjere – što je i kako izgleda?

www.actarius.hr

info@actarius.hr

Često je prilikom apliciranja na razne potpore i druge izvore financiranja potrebno priložiti pismo namjere ili nekoliko njih. U ovom članku donosimo vam što je pismo namjere i kako bi ono trebalo izgledati.

Što je pismo namjere?

Pismo namjere je pisana izjava potencijalnih kupaca ili klijenata o namjeri poslovanja odnosno suradnje s nekim postojećim ili budućim poslovnim subjektom.

Iako se radi o pisanoj izjavi, pismo namjere nije pravno obvezujući dokument. Stoga, ako vas netko zamoli za pismo namjere, niste dužni na kraju tu poslovnu suradnju i ostvariti.

Kada se piše pismo namjere?

Pismo namjere može se pisati u raznim slučajevima – ono iskazuje namjeru ugovaranja posla, namjeru zapošljavanja i tako dalje.

Dakle, kada uz traženu dokumentaciju prilažemo pismo namjere, mi nadležnoj instituciji ili potencijalnom investitoru dokazujemo da postoji interes za naše proizvode ili usluge.

Kako izgleda pismo namjere?

Pismo namjere je pisana izjava neodređene propisane forme – nema propisanog oblika već bitno je da se iz nje vidi namjera poslovanja. Kako biste lakše dobili dojam o čemu se radi, izradili smo primjer formulacije pisma namjere:1_pismo_namjere.docx

Na pismo namjere potrebno je staviti žig i potpis, a poželjno je i da ono bude sastavljenu na memorandumu.

Izvor: https://plaviured.hr/vodici/pismo-namjere-sto-izgleda/

pismo_namjere_sto_je_i_kako_izgleda.txt · Last modified: 2020/10/01 06:04 by gasparovic