User Tools

Site Tools


kakva_je_radna_odjeca_propisana_za_osoblje_koje_radi_s_hranom

Kakva je radna odjeća propisana za osobe koje rade s hranom?

Uposleni moraju nositi posebnu radnu odječu i obuću prema Pravilniku o radnoj odjeći i obući osobama koje na svojim radnim mjestima u proizvodnji ili prometu dolaze u neposredni dodir sa namirnicama, sredstvima za održavanje osobne higijene, njegu i uljepšavanje lica i tijela.

Radnu obuću i odjeću obavezan je osigurati poslodavac, i to najmanje 3 kompleta po osobi prilagođenu godišnjem dobu.

Za odjeću je potrebno osigurati garderobne ormariće ili garderobu. U ugostiteljskim objektima, ako se uslužuju samo pića, dovoljna je pregača svijetle boje, a ako se uslužuju jela, osoba treba imati hlače ili suknju u boji, košulju ili bluzu, tj. kutu svijetle boje.

Šef sale, šef konobara i šef servica mogu nositi odijelo, smoking ili frak, odnosno haljinu ili kostim.

Za nenošenje radne odjeće sanitrni inspektori naplaćuju mandatnu kaznu u svoti od 1.000,00 kn na temelju čl. 42. Zakona o sanitarnoj inspekciji. Izvor: Časopis 4/11, str. 140.

kakva_je_radna_odjeca_propisana_za_osoblje_koje_radi_s_hranom.txt · Last modified: 2014/09/24 06:49 (external edit)